Mellan hägg och syren

Nu grönskar det runt omkring oss och fåglarna kvittrar som tokiga i alla buskar och träd. Grannens bin jobbar för fullt med att samla honung från körsbärsblom och forsythia Och jag jobbar på både med MudValleyDesign Craftroom och skolan. Jag kan inte riktigt fatta att det faktiskt snart är slut på terminen och att jag då mer helhjärtat kan ägna mig åt min lilla butik/craftroom! Jag kände att jag stack ut hakan lite grann idag när jag la upp ett evenemang för wwkip 2021. Vart vi kommer att vara beror på väder och hur många som är intresserade. Hoppas på att flera kan vara vaccinerade alternativt att vi kan sitta med avstånd ute ( om vädrets makter så medger).
20210516_135316jpg
Som sagt har det hänt mycket i naturen men det har ju faktiskt hänt en massa i butiken/ateljen också! Jag har nu en fullt fungerande lokal att arbeta och vara i. Symaskin, overlock och coverlock, tillklippningsbord och strykbord, soffa och en hel del varor att handla från har flyttat in. Idag fick jag även garner från Novita. Fina sockgarner och bomullsgarner (tyvärr var några av bomullsgarnerna restnoterade). Det är fortfarande långt ifrån alla garner som jag vill ha men en bra början!
20210428_153536jpg

Hej hopp!

Nu börjar det hända lite saker

Det är slutet av November och än så länge har det varit en ovanligt varm höst. Varken vantar eller mössa har känts nödvändig. Ändå är ett par vantar det senaste färdiga projektet som jag arbetat med. Hoppet finns ju att det ska bli lite riktig vinter ändå. Jag föredrar ju att virka mina vantar eftersom jag tycker att jag kan få en tät och ändå följsam kavitet som värmer  lika mycket som en tjockare stickad vante.

Jag har just nu flera projekt igång som jag skulle behöva avsluta varav en tröja där jag använt mig av mitt egenspunna garn och en fluffig rosa tubhalsduk som matchar den rosa tröjan jag gjorde i våras. På bilden från dagens promenad är den andra av ett par benvärmare med garn från Moods of colour . Använder mig av addi crazy trio stickor med bambuspets vilket (jag tycker gör det lättare att sticka mindre rundstickningar som strumpor och benvärmare när jag är ute och går. Tack vare den korta vajern som sitter mellan spetsarna sitter stickorna stabilt i arbetet utan att riskera att ramla ur. I början hade jag lite problem med att jag fick en rand där jag bytte stickor men med lite träning så har jag fått bort den. 

Nog om detta! Det är ju faktiskt inte projekten som snurrar mest i mitt huvud just nu! För nu är det ju så att jag snart blir med lokal att vara i. Från och med nyår står jag på kontrakt för en källarlokal på Wallgrensgata 19 och redan till helgen har jag kommit överens med den nuvarande hyresgästen att få flytta in några saker.
Äntligen kommer jag ha min altelje/craftroom/affär att ta emot kunder, kursdeltagare och skapare. Nu kommer det att gå att komma och hyra sömnadsplats, köpa hantverk och material för att göra själv. Hav dock tålamod med mig! Tanken är att jag sakta kommer att bygga upp ett sortiment med en blandning av färdigt och gör det själv. Detta är ju trots allt  min bisyssla (än så länge ialla fall)

Picknickens dag

I dag är det pick-nickens dag. Detta betyder självklart att min stick och virkgrupp Löpugglan träffas på sticknick. Ganska bra väder verkar det bli för detta. Lite mulet men ganska varmt. Ser fram emot en trevlig eftermiddag. 

I förrgår var jag på Villhelmsro och diskuterade pop-up butik där inför sommaren. Spännande! Har en massa idéer om skyltning och verksamheter att genomföra. 
Det kommer att bli mycket jobb men jag ser fram emot att få testa idéer och att utveckla både mig själv och min lilla verksamhet.

Är det maj eller april?

Då var det MudValleyDesign-onsdag igen!
Idag har jag jobbat på en sjal som ska matcha den rosa tröjan som nyss kom upp i shoppen. Stickar den i minialpaka från sandnes som är underbart mjukt och skönt. Började dock med att repa upp ett antal varv eftersom jag inte blev nöjd med ett hålmönster som jag gjort. Kommer nog att använda hålmönstret i något annat sammanhang men just på den här sjalen passade det inte. Det är en konstig känsla det där när man repar upp något. Skönt att få bort det jag inte blev nöjd med men samtidigt lite sorgligt och irriterande att förlora det jag gjort och lagt tid och möda på. I slutändan känns det alltid bra ändå. Är man inte nöjd med något så ska man inte heller ha det kvar! Gör om och gör rätt så att det känns bra. Detta kan ju appliceras på många situationer i livet. Känns det inte bra så gör något som förändrar situationen och som gör att det känns bättre.


Ute är det soligt men ganska kallt så jag väntar nog med att sticka ut näsan ett tag men njuter ändå av att se grönskan och solskenet genom fönstret. Igår snöade och haglade det. Känns faktiskt mer som att det är april än maj. Det blir arbete framför skärmen som gäller. Eftersom jag är nybörjare på det här med hemsidor går det långsamt för mig att uppdatera shoppen och att få sidorna att funka som de ska. förhoppningsvis kommer jag att bli snabbare och snabbare ju mer jag övar och försöker. Just nu får jag ta det i korta sessioner för att orka. Har inte riktigt tålamodet än när det inte blir som jag vill och när jag fastnar på något.

Nej nu får jag ta och sätta igång med att arbeta med mina kurskompendium för nybörjar stickning och virkning samt stickning med inspiration från naturen.


Livet i Lerdala

Vaknar på morgonen och funderar lite över dagen. Det är onsdag vilket betyder att det är MudValleyDesign-dag! Underbart! Hur ska jag lägga upp dagen idag? Behöver lägga ner lite tid och kärlek på denna sida förstås och eftersom jag var och hämtade min nya dator och skrivare igår så känns det som en betydligt lättare uppgift än innan. Idag kommer också stenar till min plantering i däck på baksidan. Hade från början tänkt mig krossat taktegel runt däcken men eftersom min rygg protesterade mot detta har jag fått ge upp dessa tankar och det blir sten istället. Ser fram emot att få se resultatet.
Har en massagetid att passa också idag  så en del av dagens arbete kommer att ske på bussen. Att sitta och virka på olika produker när jag åker buss känns skönt. Jag tar vara på tiden och skapar samtidigt som jag kan koppla av och njuta av den vackra omgivningen. Just nu blommar ju körsbärsträden för fullt! Ska nog börja på ytterliggare en tvättduk. Har fått dille på tvättdukar. De är ju så sköna att använda och skrubba sig med i duchen! Sen sägs det ju att det ska vara bra mot celluliter att skrubba. Hur sant detta är det vet jag ju inte men jag hoppas och skrubbar på.