Sömnad

Sy en projektpåse/väska

Sy påsen för projektet.Välj mellan tre olika modeller i varierande svårighetsgrad.


Sy kläder (workshop)

Du väljer själv vad du vill sy och tillsammans hjälps vi åt att genomföra och lösa eventuella problem.

Sy applikationer

Att sy applikationer är ett roligt sätt att använda flera lager med tyg för att skapa dekorationer och konstverk. Vi testar olika tekniker och hjälpmedel för att få snygga resultat oavsett om du vill göra ett konstverk eller om du vill frächa upp ett gammalt plagg.

Sy av gamla jeans

De flesta av oss har säkert några par gamla jeans som ligger och är trasiga eller som har "krympt" i garderoben. Ta vara på materialet och skapa något nytt. Kanske kan det bli en kjol eller väska, eller varför inte en cool kudde eller en smyckeskollektion?

I denna kurs utlovas en massa inspiration och hjälp med att genomföra dina idéer.

Lappa, laga , skapa

Vi behöver alla tänka mer cirkulärt i vår konsumtion! Ta med dina trasiga kläder eller textilier och lär dig hur du kan laga eller göra om dem istället för att slänga.

Vi går igenom olika sätt att lappa och laga olika typer av material och tränar på att se hur man kan tänka på ett kreativt sätt för att återanvända istället för att slänga.

Lappteknik grunder

Lapp på lapp och definitivt en söm eller fler! Vi testar några olika enkla lapptekniksrutor och lär oss grunderna för att senare kunna ge oss in på svårare projekt.