Kurser i stickning

Nybörjare

Denna kurs riktar sig till dig som är helt och hållet nybörjare på att sticka. Vi går igenom hur du väljer garn och stickor till ditt projekt och hur du kommer igång med din stickning och läser ett enkelt mönster.

5 tillfällen à 2 h 30 min
Pris 850 kr

Det finns möjlighet att köpa material och stickor om du inte har egna.

Enklare fika och kaffe ingår.

Sticka tröja uppifrån och ner

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära sig att sticka en tröja uppifrån och ner. Du behöver kunna grundläggande sticktekniker för att genomföra kursen.Vi går igenom uträkningar och tips och trix för att få en bra passform på din tröja.

5 tillfällen à 2 h 30 mun
Pris: 850


Det finns garn och stickor att köpa för den som vill, eller ta med eget material och rundstickor som är 80cm eller längre. Dessutom kommer du behöva måttband, stickmarkörer, sax och penna

Enklare fika och kaffe ingår. 
Sticka med struktur

Denna kurs riktar sig till dig som tröttnat på att bara sticka slätstickning och som vill få lite mer struktur i dina projekt.

Vi testar olika strukturer och vad dessa kan passa till för olika projekt.

2 tillfällen a 2 h 30
Pris: 550 kr

Garn och stickor finns till försäljning om du inte tar med eget.

Enklare fika och kaffe ingår

Sticka med inspiration
från naturen

I den här kursen använder vi oss av naturen för att öka vår kreativitet och utveckla stickningen.Vi arbetar med färg, struktur och mönster för att skapa olika projekt med inspiration från vår vackra natur.


Helgkurs lördag-söndag ca 12 h
Pris 1200 kr
Visst material ingår i kursen och det kommer även att finnas material till försäljning.
Stickcafé

Ibland vill man ju bara träffa andra som handarbetar och utbyta tankar och erfarenheter och vad är då bättre än att gå på stickcafé? Vi träffas under avslappnade former och fikar, pratar och handarbetar. Vilken teknik du väljer att abeta med spelar ingen roll! 

Du kommer och går när du känner för det mellan kl XX -XX


Pris: Gratis (men du betalar för det du väljer att fika)

Brodera på stickat

Brodera på stickat med maskstygn. Perfekt för den lite större dekorationen eller när det kanske bara behövs några få stygn av en avvikande färg i en mönsterstickning. Maskstygnen kan även användas för att laga och förstärka en stickning som börjar bli sliten.

Vi tittar även på andra typer av broderi som kan användas på ett stickat plagg.