Virkning

Nybörjarvirkning

Vaddå löpögla? Fasta maskor? Har du ingen aning om vad det är men vill lära dig?

Detta är kursen för den totala nybörjaren. Här går vi igenom hur man börjar, olika maskor och hur man väljer rätt material och virknål för sitt projekt.
Vi kollar även på hur man läser mönster.

5 tillfällen à 2 h 30
Pris 850kr
De finns garn och virknålar till försäljning om du inte har eget meterial och redskap.

En lättare fika ingår.

Virka vintage

Mormors dukar i nytappning. Vi virkar från gamla mönster eller skapar nytt med inspiration från gamla virkningar.Virka vantar

Vantar går lika bra att virka som att sticka. 

Virka leksaker

En Amigurumi är en stickad eller ännu oftare virkad figur som kan se ut på en myriad olika sätt. Här går vi igenom hur du följer ett amigurumimönster och principerna för hur du själv kan skapa egna amigurumis.

Virkade strukturer

Virkning är en teknik som kan varieras i det oändliga och att arbeta med strukturer i virkningen ger det där lilla extra till ett projekt och är dessutom väldigt roligt. Vi testar flera olika sätt att skapa strukturer och funderar och diskuterar över hur man kan använda dessa. Hur påverkar olika garn de olika strukturerna?

Älskade mormorsrutor

I amerikanska filmer hittas mormorsrutefilten nästan som ett obligatorium hängandes över soffryggen. Denna älskade ruta som med sin enkelhet är så användbar kan självklart användas till så mycket mer än bara filtar. Lär dig göra rutan, hur man byter färger och få inspiration till hur du kan använda den. 

Virka en tröja/kofta

Dekorera med virkning

Lorem ipsum