Nu börjar det hända lite saker

Det är slutet av November och än så länge har det varit en ovanligt varm höst. Varken vantar eller mössa har känts nödvändig. Ändå är ett par vantar det senaste färdiga projektet som jag arbetat med. Hoppet finns ju att det ska bli lite riktig vinter ändå. Jag föredrar ju att virka mina vantar eftersom jag tycker att jag kan få en tät och ändå följsam kavitet som värmer  lika mycket som en tjockare stickad vante.

Jag har just nu flera projekt igång som jag skulle behöva avsluta varav en tröja där jag använt mig av mitt egenspunna garn och en fluffig rosa tubhalsduk som matchar den rosa tröjan jag gjorde i våras. På bilden från dagens promenad är den andra av ett par benvärmare med garn från Moods of colour . Använder mig av addi crazy trio stickor med bambuspets vilket (jag tycker gör det lättare att sticka mindre rundstickningar som strumpor och benvärmare när jag är ute och går. Tack vare den korta vajern som sitter mellan spetsarna sitter stickorna stabilt i arbetet utan att riskera att ramla ur. I början hade jag lite problem med att jag fick en rand där jag bytte stickor men med lite träning så har jag fått bort den. 

Nog om detta! Det är ju faktiskt inte projekten som snurrar mest i mitt huvud just nu! För nu är det ju så att jag snart blir med lokal att vara i. Från och med nyår står jag på kontrakt för en källarlokal på Wallgrensgata 19 och redan till helgen har jag kommit överens med den nuvarande hyresgästen att få flytta in några saker.
Äntligen kommer jag ha min altelje/craftroom/affär att ta emot kunder, kursdeltagare och skapare. Nu kommer det att gå att komma och hyra sömnadsplats, köpa hantverk och material för att göra själv. Hav dock tålamod med mig! Tanken är att jag sakta kommer att bygga upp ett sortiment med en blandning av färdigt och gör det själv. Detta är ju trots allt  min bisyssla (än så länge ialla fall)